1. aktualności
  2. o firmie
  3. oferta
  4. produkty
  5. galeria
  6. kontakt
Jesteś tutaj:>> Solvin>> oferta>> Wina włoskie
CHARDONNAY VENETO IGT Chardonnay Veneto IGT
Tradycyjnie uznaje się, iż Chardonnay pochodzi z francuskiego rejonu Burgundii z okręgu Chablis, zaś nazwę wywodzi się od miejscowości Chardonnay.
  • Skład: białe wytrawne wino ze szlachetnej odmiany winogron Chardonnay 100%, rosnącej na wschodzie regionu Veneto.
  • Barwa: jasno-słomkowa ze złotymi refleksami.
  • Aromat: intensywny, kwiatowy, następnie wyczuwalne owoce egzotyczne, oraz nuty świeżych jabłek i gruszek.
  • Smak: świeży, delikatny cytrusowy, przechodzący w dojrzałe jabłko z posmakiem brzoskwini.
  • Doskonałe: do potraw z ryb, łososia, sałatek, a także jako aperitif.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 10-12˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12%.
  • Temp. podawania: 16-18°C
  • Pojemność: 0,75l
Amarone Della Valpolicella Classico Doc Amarone Della Valpolicella Classico Doc
Wielkie czerwone wino wytrawne z apelacji rozsławiającej Veneto.

  • Proces produkcji: zebrane winogrona pozostawiane są na 5 miesięcy na słońcu, aby wyschły, a w styczniu rozpoczyna się proces fermentacji. Wino dojrzewa 3-4 lata w beczkach dębowych, a następnie leżakuje rok w butelkach zanim zostanie dopuszczone do obrotu.
  • Skład: wyprodukowane z winogron 70% Corvina, 15% Molinara i 15% Rondinella w najstarszej części regionu Amarone.
  • Kolor: intensywnie rubinowy, wino im starsze tym ciemniejsze.
  • Aromat: bogaty intensywny bukiet zabarwiony tytoniem z przewagą konfitury z czerwonych owoców i wiśni, zamyka się wanilią.
  • Smak: pełny, jedwabisty, złożony, z wyczuwalnym owocem jagód i czarnej porzeczki. To królewskie wino jest świetne samo w sobie, tak zwane wino „do medytacji”.
  • Doskonałe: do sutych obiadów czy dziczyzny.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 15%.
Numerone Rosso Veneto IGT Numerone Rosso Veneto IGT
NUMERONE, w języku włoskim oznacza „Wielki Numer”.

  • Proces produkcji: winogrona są ręcznie selekcjonowane koniec września, następnie są delikatnie suszone przez 20 dni dla Merlot i 2 miesiąc Corvina. Po suszeniu zaczynają się dwa różne procesy winifikacji, gdzie każde musi rozpocząć fermentację w kontrolowanej temperaturze 24°C. Następnie leżakują w beczkach 500 l. przez okres 6 miesięcy, podczas których wzbogacają się nutami wanilii. Po czym są mieszane ze sobą i leżakują w dębowych beczkach 70 hl. Wyprodukowane wino dojdzie jeszcze 6 miesięcy w butelkach, zanim zostaną sprzedane na rynku.
  • Skład: 50% Corvina, 50% Merlot
  • Doskonałe: do mięs grillowanych, do dziczyzny oraz serów dojrzewających.
  • Podawać: Serwować w temperaturze 18-20 C.
Pinot Grigio Spumante BrutPinot Grigio Spumante Brut

  • Skład: 100% Pinot Grigio
  • Kolor: złoto-słomkowy z zielonkawymi refleksami.
  • Aromat: wyróżniają się nuty zielonego jabłka i róży..
  • Smak: przyjemna kwaskowość zrównoważona echem cukru podkreśla umiarkowane nuty wina. Harmonijne i zrównoważone.
  • Perlage: subtelny, elegancki, wytrwały.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 8-9˚C. Dzięki temu uwalniający się CO2 przenosi bukiet wina.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
Pinot Grigio Ramato Spumante Extra DryPinot Grigio Ramato Spumante Extra Dry

  • Skład: 100% Pinot Grigio
  • Kolor: intensywnie miedziany.
  • Aromat: odczuwa się wyraźne kwiatowe nuty.
  • Smak: przyjemna kwaskowość zrównoważona echem cukru podkreśla umiarkowane nuty wina. Musuje miękko i jedwabiście. Harmonię i równowagę smaku uzupełnia świeżość i wonność.
  • Perlage: subtelny, elegancki, wytrwały.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 8-9˚C. Dzięki temu uwalniający się CO2 przenosi bukiet wina.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
Arcole Doc Chardonnay  Arcole Doc Chardonnay

  • Skład: 100% Chardonnay
  • Proces produkcji: fermentacja z wybranymi drożdżami w kadziach z kontrolowaną temperaturą 14˚C, 2 miesiące dojrzewa w metalowych kadziach a następnie przez miesiąc w butelkach.
  • Kolor: słomkowy z zielonkawymi przebłyskami
  • Aromat: wino o bardzo delikatnym zapachu gruszki, owoców egzotycznych i miodu akacjowego.
  • Smak: intensywne, zrównoważone ciepłe w końcówce przypomina suszone owoce
  • Doskonałe: z przystawkami, risotto, szparagami, jajkami, skorupiakami i serami sezonowanymi.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 10-12˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
opis niedostepnyTraminel Arcole IGT

  • Skład: Garganega, Chardonnay i Traminer
  • Proces produkcji: Winifikacji miękko naciskająca z fermentacją w kontrolowanej temperaturze. Rafinacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez okres 3 miesięcy z regularnymi poruszeniami osadu.
  • Kolor: słomkowy z zielonkawymi przebłyskami
  • Doskonałe: do dań rybnych, szparagów.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 12-14˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12%
Amarone Della Valipolicella Corte Fiorita DocAmarone Della Valipolicella Corte Fiorita Doc

  • Skład: 70% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 10% Molinara.
  • Proces produkcji: po zebraniu grona poddawane są przez 5 miesięcy podsuszaniu na drewnianych rusztach. Wyciskane są w końcu stycznia i poddawane wstępnej maceracji w początkowo temperaturze 22˚C a końcowej 28˚C. Afinacja w wielkich dębowych beczkach przez minimum 2 lata a następnie w butelkach przez 4 miesiące.
  • Kolor: intensywna rubinowa czerwień
  • Aromat: owocowy z nutą śliwkowej konfitury, rodzynek, wiśni i wanilii
  • Smak: nuty kakao i wanilii z przyjemną końcówką przypraw
  • Doskonałe: do pieczeni, dziczyzny , serów starzonych.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 14,5%.
Merlot IGTMerlot IGT

  • Kolor: czerwony o zabarwieniu ciepłym, rubinowym, typowe wino z regionu Veneto.
  • Smak: delikatny, wytrawny,
  • Doskonałe: do mięsa przyrządzonego na grillu,
  • Podawać: schłodzone do temperatury 16˚C.
  • Zawartość alkoholu: 11,5%.
Moscato Dolce I.E.I.Moscato Dolce I.E.I.

  • Skład: 100% Moscato
  • Kolor: lekko słomkowy
  • Aromat: lekki, świeży, owocowy
  • Smak: lekko słodki, aromatyczny, orzeźwiający
  • Doskonałe: Chociaż jest to wino deserowe, byłoby wielką stratą podawać je tylko na koniec posiłków, można je również serwować w zastępstwie koktajli, na spotkaniach towarzyskich.
  • Zawartość alkoholu: 7%
Iximo Bixio RosatoIximo Bixio Rosato

  • Skład: 100% Pinot Grigio
  • Kolor: jasny Miedziano-kasztanowy
  • Aromat: wino z przyjemnym, delikatnym kwiatowo- owocowym aromatem. Wyczuwalny zapach gruszki i róży
  • Smak: kuszący, elegancki, z nutami świeżych owoców, lekko aromatyczny
  • Doskonałe: do kuchni sezonu letniego, włoskich świeżych serów, także jako aperitif.
  • Etykietę łatwo można odkleić i przekleić w inne miejsce, na gładką powierzchnię.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 10-12˚C.
  • Zawartość alkoholu: 11,5%
Chianti Classico Riserva DOCGChianti Classico Riserva DOCG

  • Skład: Sangiovese 75%, Canaiolo 20%, Trebbiano 5%
  • Region produkcji: tradycyjny dla Chianti pomiędzy Sieną i Florencją
  • Proces produkcji: dojrzałe winogrona zbierane są wyłącznie ręcznie. Sprzedaż rozpoczyna się na początku maja w trzy lata po zbiorach
  • Barwa: intensywna, ciemno czerwono - rubinowa, wpadająca w granat
  • Aromat: intensywny bukiet złożony z jagód, tabaki i wanilii, lekko wyczuwalny dąb
  • Smak: wytrawny, lekko garbnikowy
  • Doskonałe: z daniami z czerwonego mięsa, dziczyzną, grzybami i serami sezonowanymi.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
Chianti Classico DOCG Chianti Classico DOCG

  • Barwa: rubinowa, żywa, wpadająca w granat w procesie starzenia.
  • Aromat: intensywny, z charakterystyczną owocową nutą. Osiąga swoje najlepsze charakterystyki po okresie starzenia.
  • Smak: harmonijne, suche.
  • Doskonałe: z daniami mięsnymi z rusztu i szlachetną dziczyzną.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
Chianti Riserva DOCG Chianti Riserva DOCG

 

  • Skład: Sangiovese 80%, Canaiolo 20%
  • Barwa: purpurowy z refleksami granatu.
  • Aromat: zwarty z domieszką przypraw i nutą konfitury.
  • Smak: harmonijny i silnie zbudowany, z charakterem i mocą.
  • Doskonałe: z daniami mięsnymi i serami o mocnym smaku.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13%
Chianti DOCGChianti DOCG

  • Skład: 85% Sangiovese, 10% Canaoilo, 5% Malvasia i Trebbiano Toscano.
  • Proces produkcji: naturalna fermentacja z drożdżami autochtonicznymi. Maceracja przynajmniej 3 m-ce wraz ze skórkami, aby otrzymać optymalne taniny. Proces starzenia przebiega w dużych, drewnianych beczkach przez 4 miesiące.
  • Barwa: intensywna, ciemno czerwono - rubinowa, wpadająca w granat a zarazem doskonale przejrzysta
  • Aromat: intensywny, z charakterystyczną owocową nutą, szczególnie wyczuwa się wiśnię, śliwkę i malinę oraz mieszankę przypraw z dominującym czarnym pieprzem, a także konfiturami.
  • Smak: długie z podkreślonym owocem ciemnej czereśni i jeżyny na tle wanilii i mięty, z wyczuwalną obecnością delikatnych garbników. Zrównoważone, miękkie, intensywne i aromatyczne o niebywale bogatej i odważnej strukturze.
  • Doskonałe: z daniami mięsnymi, dziczyzną oraz serami starzonymi.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
Rosso Toscano IGT Rosso Toscano IGT

  • Barwa: czerwona, głęboka z purpurową poświatą
  • Aromat: wyczuwalne wyraźnie aromaty owocowe z nutą wiśni a także wanilii
  • Smak: wyraźna struktura i harmonia smaku z wyczuwalnymi taninami. Głębokie w zakończeniu.
  • Doskonałe: z daniami z makaronów, czerwonymi mięsami a także dojrzewającymi serami.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13%
Barbaresco Riserva DOCGBarbaresco Riserva DOCG

  • Skład: 100% Nebbiolo
  • Proces produkcji: winogrona zbierane są z najlepszych miejsc i delikatnie wyciskane. Fermentacja przebiega w temperaturze kontrolowanej 30˚C moszcz razem ze skórkami, aby zwiększyć zawartość taniny i zapachów charakterystycznych dla Nebbiolo. Dojrzewanie przebiega przez 18 miesięcy w dużych dębowych beczkach, a następnie w małych przez kolejne 6 miesięcy.
  • Kolor: czerwień z refleksami bordo
  • Aromat: intensywny, głęboki z akcentami wanilii, fiołków i lukrecji
  • Smak: na początku miękki, delikatny, z czasem rozwija się w bardziej wytrawny, rozgrzewający, przyjemnie garbnikowy
  • Doskonałe: do dziczyzny i dojrzałych serów.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C. koniecznie po zdekantowaniu przynajmniej 2 godziny wcześniej.
  • Zawartość alkoholu: 13,5%.
Barolo DOCGBarolo DOCG

  • Skład: wino produkowane z winogron Nebbiolo
  • Kolor: głęboki, czerwony rubin z fioletowymi refleksami
  • Aromat: zdecydowany z lekkim zapachem owoców w spirytusie i ziołach. Lekko wyczuwalna wanilia i słodka tabaka.
  • Smak: wytrawny, pełny i rozbudowany, aksamitne z dużą zawartością słodkiej i delikatnej taniny. Wyczuwalny dymny aromat.
  • Doskonałe: do czerwonych, pieczonych mięs i dojrzałych serów. Zaleca się otworzyć butelkę przynajmniej kilka godzin przed spożyciem, podawać w temperaturze pokojowej.
  • Zawartość alkoholu: 14%.
Gavi DOCGGavi DOCG
  • Skład: 100% winogron Cortese
  • Proces produkcji: Selekcja winogron, wyciskanie na zimno i natychmiastowe oczyszczanie z pozostałości winogron. Powolna fermentacja w niskiej temperaturze 12˚C.
  • Kolor: Słomkowa z delikatnymi refleksami złota
  • Aromat: Delikatny, ale charakterystyczny, kwiatowy z nutą gorzkich migdałów
  • Smak: Pełny, świeży i harmonijny z długo utrzymującym się posmakiem i dobrze wyczuwalną kwasowością
  • Doskonałe: do przystawek na bazie owoców morza, oraz dań z makaronu. Również doskonałe do dań z białych mięs i omletów.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 10-12˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12%
Biferno Riserva DOC Biferno Riserva DOC

  • Skład: 65% Montepulciano, 15% Trebbiano Toscano, 20% Aglianico
  • Kolor: rubin, z biegiem czasu ciemniejszy i głęboki
  • Aromat: przyjemny, charakterystyczny bukiet zapachowy
  • Smak: miękkie na początku z wyraźnie wyczuwalnymi taninami w zakończeniu
  • Doskonałe: z makaronami w gęstych, mięsnych sosach oraz mięsami z grilla.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13%.
Biferno Bianco DOC Biferno Bianco DOC

  • Skład: 70% Trebbiano, 30% Bombino, 10% Malvasia
  • Kolor: słomkowy żółty
  • Aromat: nuty kwiatowe i owoców tropikalnych, na końcu z nutą limonki.
  • Smak: treściwe, harmonijne, pełne, podniebienia daje podpowiedź kwasowości.
  • Doskonałe: do dań rybnych, surowych owoców morza, skorupiaków, makaronów i risotto z warzywami, chrupiących frytek.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 8-10˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12%.
Biferno Riserva DOC 1L Matese Biferno Riserva DOC 1L Matese

  • Skład: 70% Montepulciano, 15% Trebbiano Toscano i 15% Aglianico
  • Kolor: intensywny, czerwony rubin, z biegiem czasu zmieniający się w granat
  • Aromat: wino o przyjemnym bukiecie i charakterystycznym zapachu
  • Smak: miękkie na podniebieniu, zharmonizowane i aksamitne na końcu
  • Doskonałe: do makaronów i pieczonych mięs.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13%.
Negroamaro IGTNegroamaro IGT
  • Skład: 100% Negroamaro
  • Rejon produkcji: prowincja Lecce Brindisi
  • Sposób produkcji: zebrane winogrona są wyciskane i fermentują z procesem maceracji ze skórkami. Temperatura kontrolowana 28-30˚C. dojrzewanie w dużych, metalowych kadziach przez 6 miesięcy.
  • Kolor: intensywna, głęboka, brunatna czerwień im starsze, tym ma głębsza barwę.
  • Aromat: długotrwały, bogaty bukiet, z wyczuwalną nutą ostrzejszych przypraw
  • Smak: pełne, wytrawne, ciepłe i zrównoważone. Przyjemnie
  • taneczne. W końcówce wyczuwalna konfitura jagodowa i lukrecja. Bardzo dobra struktura.
  • Doskonałe: do aromatycznych dań, takich jak baranina, włoskie wędliny, mięsa z grilla, starzone sery.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13%.
Salice Salentino Riserva DOCSalice Salentino Riserva DOC

  • Skład: 80% Negroamaro i 20% Malvasia Nera
  • Kolor: mocna, ciemna czerwień z upływem czasu jaśniejąca, przypominająca barwę ceglastą
  • Aromat: intensywny, z wyczuwalnym owocem wiśni oraz kakao i wanilią, rozległy na bazie delikatnych korzennych przypraw z nutą lukrecji i mięty
  • Smak: pełna, bogata osobowość, mocne o dobrej, późnej, delikatnej kwasowości, na końcu subtelnie gorzkawe i dymne
  • Doskonałe: do dań z rusztu, dziczyzny i serów sezonowanych,
  • Podawać: schłodzone do temperatury 16-18˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13,5%.
Primitivo Di Manduria DOC Primitivo Di Manduria DOC

  • Skład: 100% Primitivo z prowincji Taranto
  • Proces produkcji: po wyciśnięciu krótka maceracja na zimno. Fermentacja w 24˚C przez 12 dni. Przez 6 miesięcy leżakują w butelkach, zanim trafią do sprzedaży.
  • Kolor: rubinowa czerwień, przechodząca w pomarańcz
  • Aromat: intensywny i trwały bukiet
  • Smak: z czasem jedwabisty i miękki, głębokie na podniebieniu z nutą korzennych przypraw, długie i kompletne, dymne w zakończeniu
  • Doskonałe: do ciężkich dań, zapiekanek, gulaszu, dań z czerwonych mięs oraz miękkich sezonowanych serów.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 14%.
Trebbiano D’Arbuzzo DOC Trebbiano D’Arbuzzo DOC

  • Białe wino wytrawne o świeżym, lekkim aromacie i smaku. Lekko owocowe w smaku z nutą kwiatową.
  • Barwa: słomkowo-brylantowa.
  • Doskonałe: do picia jako aperitif, jak również do zup, risotto oraz dań rybnych.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 8-10˚C.
  • Zawartość alkoholu: 11%.
  • Pojemność: 2L
Montepulciano D’Arbuzzo DOC Montepulciano D’Arbuzzo DOC

  • Wino czerwone, wytrawne o głębokiej rubinowej barwie.
  • W aromacie winne z nutą dojrzewających owoców.
  • Doskonałe: z pieczonym, czerwonym mięsem, jak również drobiem, dziczyzną oraz sezonowymi serami.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12%.
  • Pojemność: 2
opis niedostepny Grecanico IGT

  • Skład: 100% Grecanico z prowincji w Palermo
  • Kolor: jasno-żółty z zielonkawymi refleksami
  • Aromat: delikatny, szlachetny, lekko kwiatowy z aromatem banana i jabłka
  • Smak: orzeźwiający, świeży, owocowy, o zrównoważonej kwasowości i wyraźnym charakterze i witalności
  • Doskonałe: do owoców morza, ryb, makaronów i wszelkich dań kuchni śródziemnomorskiej oraz sałatek i warzyw
  • Podawać: schłodzone do temperatury 12-14˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12,5%
Grillo IGTGrillo IGT

  • Skład: 100% Grillo
  • Kolor: Jasna, intensywna, typowa dla win sycylijskich
  • Aromat: świeży, kwiatowy
  • Smak: pełny i harmonijny, z delikatną kwasowością
  • Doskonałe: grillowanych ryb i owoców morza, przekąsek, serów oraz warzyw z grilla
  • Podawać: schłodzone do temperatury 6-8˚C.
  • Zawartość alkoholu: 12%
Nero D’Avola IGTNero D’Avola IGT

  • Skład: 100% Nero d’Avola z prowincji Siracusa
  • Proces produkcji: fermentacja w temperaturze kontrolowanej 30˚C. Starzone kilka miesięcy w metalowych kadziach, a następnie w butelkach zanim zostanie przeznaczone do sprzedaży.
  • Kolor: intensywny, rubinowo - czerwony, brylantowy
  • Aromat: harmonijny, czerwonych owoców w szczególności wiśni
  • Smak: delikatny, jedwabisty, słodkie taniny i zioła dominujące w końcówce.
  • Doskonałe: do czerwonych mięs, dziczyzny i mięs z rusztu oraz twardych serów.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 16-18˚C.
  • Zawartość alkoholu: 13%
Marsala Superiore Dolce Riserva DOCMarsala Superiore Dolce Riserva DOC

  • Skład: Grillo, Inzolia i Damaschino
  • Proces produkcji: leżakuje prze z 5 lat w dębowych beczkach, a przez ostatnie 3 miesiące w butelkach
  • Kolor: bursztynowy ze złotymi refleksami
  • Aromat: intensywny, zharmonizowany, specyficzny
  • Smak: przyjemnie słodki i pełny, zawartość cukru 12%
  • Doskonałe: z deserami i suszonymi raz kandyzowanymi owocami.
  • Zawartość alkoholu: 18%
Marsala Superiore Riserva Secco DOCMarsala Superiore Riserva Secco DOC

  • Białe, wytrawne, produkowane z gron Grillo i Catarratto.
  • Proces produkcji: wino to leżakuje w beczkach 5 lat.
  • Kolor: żółta z bursztynowymi refleksami.
  • Aromatyczne w zapachu i wytrawne w smaku.
  • Doskonałe: jako aperitif oraz jako delikatne wino podawane do deserów.
  • Zawartość alkoholu: 18%
Aromatizzato Cremovo All'Uovo Aromatizzato Cremovo All'Uovo

  • Proces produkcji: starzenie 6 miesięcy
  • Aromatyzowanie: koncentrat naturalny z żółtek jaj
  • Aromat: charakterystyczny dla jajek
  • Smak: mocny, słodki, typowy dla zastosowanego aromatu
  • Zawartość cukru: 20%
  • Doskonałe: do deserów.
  • Zawartość alkoholu: 16%
Aromatizato Mandorle Aromatizato Mandorle

  • Proces produkcji: starzenie 6 miesięcy
  • Aromatyzowanie: oleje naturalne z migdałów
  • Aromat: charakterystyczny dla migdałów
  • Smak: delikatny, lekko słodki
  • Zawartość cukru 20%.
  • Doskonałe: jako aperitif.
  • Podawać: schłodzone,
  • Zawartość alkoholu: 16%
Don Santo LiquorosoDon Santo Liquoroso

  • Skład: Grecanico, Grillo, Inzolia, szczepy autochtoniczne
  • Kolor: odcień bursztynowy
  • Aromat: delikatny, ze znacznym aromatem charakterystycznym dla winorośli
  • Smak: słodki, eteryczny, zawartość cukru 12%
  • Doskonałe: z suszonymi owocami i herbatnikami z pieca.
  • Zawartość alkoholu: 16%
Malvasia Liquoroso IGTMalvasia Liquoroso IGT

  • Skład: Malvasia
  • Kolor: żółto-złoty
  • Aromat: intensywny, harmonijny
  • Smak: miły, przyjemny, łagodny, żywy
  • Zawartość cukru 12%
  • Doskonałe: do lodów, suszonych owoców, ciast z pieca.
  • Zawartość alkoholu: 16%

Marsala Fine DOCMarsala Fine DOC

  • Skład: Grillo i Catarratto
  • Proces produkcji: wino przez 1 rok leżakuje w małych beczkach, a przez przynajmniej jeden miesiąc w butelkach
  • Kolor: bursztynowy, złożony
  • Aromat: klasyczny dla Marsali
  • Smak: delikatny, przyjemny
  • Doskonałe: jako dodatek do ciast.
  • Zawartość cukru 5%,
  • Zawartość alkoholu: 17%
Zibibbo Liquoroso IGTZibibbo Liquoroso IGT

  • Skład: Zibibbo
  • Kolor: jasno - złoty
  • Aromat: harmonijny, eteryczny, charakterystyczny
  • Smak: charakterystyczny i typowy dla winogron, harmonijny.
  • Zawartość cukru 12%
  • Doskonałe: z wyrobami cukierniczymi, suszonymi owocami i lodami.
  • Zawartość alkoholu: 16%
Lambrusco Dell'Emilia IGT RossoLambrusco Dell'Emilia IGT Rosso
Lambrusco Rosso jest delikatnym, orzeźwiającym, lekko musującym, czerwonym winem półsłodkim.

  • Kolor: rubinowy, z fioletowymi refleksami
  • Charakteryzuje je głęboki, owocowy bukiet i delikatny, dobrze zbalansowany smak.
  • Wytworzone z odmiany winorośli o tej samej nazwie.
  • Doskonale: komponuje się z wędlinami.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 10-12˚C
  • Zawartość alkoholu: 8%
Syrah IGTSyrah IGT

  • Skład: Syrah
  • Wytrawne wino czerwone o rubinowej, intensywnej barwie.
  • Bukiet owocowy, lekko ostry, ziołowy
  • Smak: głęboki, aksamitny
  • Doskonałe: do czerwonych mięs oraz twardych, ostrych serów.
  • Podawać: schłodzone do temperatury 18-20˚C
  • Zawartość alkoholu: 14%
Projekt i program Interhead.pl
Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Cookies.