1. aktualności
  2. o firmie
  3. oferta
  4. produkty
  5. galeria
  6. kontakt
Jesteś tutaj:>> Solvin>> oferta>> Wina portugalskie
opis niedostepny ESTREIA białe

ESTREIA to młode, aromatyczne i orzeźwiające wino o klasycznej nucie i nowoczesnym charakterze. Owocowe,świeże i intensywne, doskonale komponuje się z sałatami i potrawami z owoców morza oraz ryb.
  • Zawartość alkoholu: 10,5%
  • Butelka: 750 ml
  • Szczepy: (85%)Loureiro, (7,5%)Trajadura i (7,5)Arinto
  • Podawać w temperaturze 8-10ºC

opis niedostepny ESTREIA różowe

ESTREIA to wino młode, wyprodukowane na bazie czerwonych winogron, przerobionych naturalną metodą jak w przypadku win białych. To wino lekkie, młode, świeże i zróżnicowane. Idealne na nieformalne spotkania. Doskonałe jako aperitif, do lekkich posiłków, sałat, ryb i owoców morza, drobiu oraz mięs z rusztu, a także kuchni chińskiej i włoskiej.
  • Zawartość alkoholu: 9,5%
  • Butelka: 750 ml
  • Podawać w temperaturze 8-10ºC
opis niedostepny AREAIS Tawny

AREAIS Tawny jest winem o jasno brązowym kolorze, wyjątkowo miękkim i doskonałym „partnerem” do orzechów lub sera po posiłku.Okres dojrzewania od 3 do 4 lat w dębowych beczkach – wzbudza jego charakter i dojrzałość, tak charakterystyczną dla dobrego wina typu Porto.
  • Zawartość alkoholu: 19% obj.
  • Pojemność: 750ml
opis niedostepny AREAIS Dry White

Białe Porto, które jest świeże i lekkie, smak cukru nie jest wyczuwalny, ma intensywny aromat ze względu na jego dojrzewanie w kadziach dębowych. Powinno być podawane schłodzone jako aperitif.
  • Sugestie podania:
  • Tonic Port – Dodaj równe części AREAIS białe wytrawne i tonik, z dwiema kostkami lodu i plasterkiem cytryny.
  • Zawartość alkoholu: 19% obj.
  • Pojemność: 750ml
opis niedostepny TEJO REGIONAL | WINO BIAŁE 2013

  • Typ gleby: gliny piaszczyste
  • Szczepy: Fernăo Pires i Sauvignon Blanc
  • Kraj / Region / Subregion: Portugalia/ Tejo / Almeirim
  • Klimat: śródziemnomorski
  • Zawartość alkoholu: 13,5 %
  • Winifikacja:
  • Fermentacja prowadzona w kadziach ze stali nierdzewnej, w ściśle kontrolowanej temperaturze.
  • Uwagi degustacyjne:
    Krystaliczna, cytrynowa barwa. Wino potoczyste, o eleganckim zapachu z nutą korzenną i kwiatową, z lekką domieszką zapachu jabłka, limonki, morel oraz owoców tropikalnych. W ustach świeże i jędrne, o smaku z wyczuwalną nutą grzanki, o doskonale zbalansowanej kwasowości, dystyngowane, z doskonałym finiszem, w którym wyczuwa się nuty mineralne.
  • Sugestie podawania:
    Doskonałe jako aperitif oraz dodatek do lekkich dań, grillowanych ryb, owoców morza i potraw kuchni orientalnej.
  • Zaleca się podawanie w temperaturze 9º C – 11º C.
  • UWAGI: Rocznik 2013 butelkowany w przeźroczystym szkle.
opis niedostepny TEJO REGIONAL | WINO Czerwone 2013

  • Typ gleby: gliny piaszczyste
  • Szczepy: Castelão, Cabernet Sauvignon i Trincadeira
  • Kraj / Region / Subregion: Portugalia/ Tejo / Almeirim
  • Klimat: śródziemnomorski
  • Zawartość alkoholu: 13,5 %
  • Winifikacja:
  • Fermentacja prowadzona w kadziach ze stali nierdzewnej, w ściśle kontrolowanej temperaturze.
  • Uwagi degustacyjne:
    Głęboki kolor owoców grantu. W nosie wyczuwalny aromat kwiatowy z przyjemnym zapachem dojrzałych czarnych owoców i przypraw korzennych. W ustach krągłe i gładkie, owocowe, o bogatej i złożonej strukturze, z długim, aksamitnym finiszem.
  • Sugestie podawania: Doskonałe do mięs, serów i potraw z makaronów.
  • Zalecana temperatura podawania : 16º C – 18º C.
Projekt i program Interhead.pl
Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Cookies.